Wie zaait zal oogsten..

Wie zaait zal oogsten…..

Vroeger op de katholieke lagere school moesten we de catechismus leren. Weet nu niet allemaal meer wat daar in stond, maar het “vak” stond ook op het rapport en daarvoor kon je een 10 halen, mooi om mee thuis te komen. Dat lukte diverse malen en van mijn opa en oma kreeg ik vooral daarom ( naast gedrag en vlijt )  een gulden voor mijn rapport.
Eén van de wijsheden in de catechismus was volgens mij de zinssnede “Wie zaait zal oogsten “,  daar moest ik vandaag toch wel even aan denken.
Want een tijdje geleden zag ik een berichtje van de pedaleur voorbij komen, dat men een soort try-out M.B.-baantje wilde aanleggen tegenover hun zaak.

Onlangs op Mallorca zag ik de bloemenweelde in de bermen, goed voor vele insecten, waarvan er in Nederland  steeds minder zijn. Eén en één is nog steeds twee en me voorgenomen om Rob  van de Pedaleur een idee aan de hand te doen om rondom het betreffende baantje  maar eens in te zaaien met een mengsel van diverse bloemensoorten, goed voor vlinders, bijen en meer van dat kleine grut.

Vandaag maar een mailtje naar Rob gestuurd en dat idee aangedragen.
Al snel een antwoord terug: “Goed idee Henry, maar helaas, het was een 1 april grap. Daar tuinde ik dus mooi in. Dus geen “Gezaai en niet Geoogst”.  Maar “Goed voorbeeld, doet goed volgen”, dus maar eens kijken of we de heren en dames van de Pedaleur volgend jaar op één of andere ludieke manier kunnen terugpakken.
Wie zaait zal oogsten, zullen we maar zeggen.

Nu we het toch over de Pedaleur hebben: “Prachtige zaak met een goede service en goed advies”.
Denk dat ik hen maar een mooi boeket wilde bloemen doe toekomen……