Weissensee zondag/maandag

De zaterdagavond weer veel bekende, maar ook onbekende  gezichten in Gasthof Weissensee. Uiteraard de tijd genomen om even met deze en gene bij te praten.
Vorig jaar kwam Tom Wanders ons verrassen, samen met Erik Huls. Voor Tom was dat de aanzet om dinsdag 29 januari, samen met nieuwkomer Eugene voor de 100 km te gaan. Dat bewijst maar weer eens dat Varsseldere grond veel schaatsliefhebbers herbergt. Ook de echtgenotes van Mark en Erik hebben ondertussen het Weissensee ijs ervaren. Helaas is Freek door een lichamelijk ongemak  niet aanwezig, maar hij wordt wel vertegenwoordigd door zijn echtgenote en schoonmoeder. Beiden ook met, hoe kan het anders,  Varsselderse genen.
De zondag dus veel ijsgevoel voor ons allen, goed ijs met voldoende scheuren. Het is tenslotte natuurijs.
De Zondagavond begon het te sneeuwen en helaas was vandaag de Weissensee bedekt met een dikke laag sneeuw.

Werk aan de winkel voor de ijsmeesters, vandaag nl KPN Grand Prix voor dames en heren.Mooie wedstrijd met voldoende spanning. Tv beelden zullen  vandaag wel op TV verschijnen.


Op dit moment wordt de baan voor morgen in orde gemaakt, hopelijk gaat het flink vriezen, want door het gewicht van de sneeuw zijn er nogal wat waterplassen verschenen. Afwachten dus.
De meesten willen de 200 km volbrengen, anderen streven naar 100 km.
Zelf fungeer ik morgen als trekpaardje voor Ria en we zien wel welke afstand we kunnen volbrengen.
Morgenvroeg om 7 uur de start, het is dan nog een beetje donker, maar een kwartiertje later wordt het al snel licht. De 100 km-gangers starten om 9 uur.

Verder hier alles goed,
groetjes de Krupoppers.

Hier nog leeg, morgen  bevolkt.