Weissensee 2021 gaat niet door

We waren er al bang voor. Weissensee 2021 gaat  niet door.
Zal voor velen even vervelend zijn, maar toch wel een verstandige keus. Hopen dat we in 2022 wel kunnen en mogen genieten van een prachtig evenement.
Organisatie: respect dat jullie deze  beslissing hebben genomen. Ook voor al die mensen in en rondom de Weissensee toch wel een bittere pil. Ook voor hen een Hart onder de Riem. Maar de gezondheid van deelnemers, toeschouwers en organisatie gaat voor.
“Wir sehen uns in 2022”. 

Hieronder het bericht van de Alternatieve 11-steden:
De Alternatieve Elfstedentocht Weissensee 2021 gaat NIET door! Wij hebben dat besluit genomen, samen met het Bezirk Spittal en de gemeente Weissensee. Waar wij begin september nog hoopvol groen licht hadden gekregen, moeten we nu constateren dat de pandemie aan een enorme opmars bezig is in Europa en de rest van de wereld. Eind oktober heeft de Nederlandse overheid een negatief reisadvies afgegeven voor Karinthië, de provincie waar de Weissensee onder valt. Naast de richtlijnen van de overheid vinden wij het onverantwoord om een evenement te organiseren waar duizenden Nederlanders voor naar Oostenrijk reizen. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor de deelnemers, maar ook voor de vele tientallen vrijwilligers. Een ander belangrijk argument voor ons is de huidige druk op de Nederlandse en Oostenrijkse gezondheidszorg. De zorg heeft het al zwaar genoeg en zit niet te wachten op blessures of verwondingen van deelnemers aan ons evenement.
Natuurlijk hadden wij het graag anders gezien, maar de gezondheid van deelnemers, vrijwilligers en de lokale gemeenschap staat voorop. Daarnaast willen wij bijdragen aan alle maatregelen die nodig zijn om deze verschrikkelijke pandemie uiteindelijk het hoofd te bieden. Daar past ons evenement in 2021 niet bij!