Soms heb je wel eens ergens genoeg van……..

Rheine – Gendringen dag 3

Soms heb je wel eens ergens genoeg van……..

Alweer een aantal dagen geleden dat we een tochtje hebben gemaakt richting Rheine. Over de eerste 2 dagen reeds wat gedeeld met deze en gene. De afgelopen dagen wel wat gefietst, maar als het dan zo broeierig warm wordt gaat de echte lol er snel af. Heb het wel een beetje gehad met die hoge temperaturen. Vorig jaar rond deze tijd op de fiets naar Rome,  ook behoorlijk  warm, maar het voelde toch anders.  Had misschien ook te maken met het feit dat ik me daar voor de 2de keer OPA mocht noemen.
Aan dat warme weer kan gelukkig niemand wat doen, want dan  zouden er al snel in Nederland van die “anti- huppelde-pup “ groepjes ontstaan, demonstrerend met spandoeken, luid roepend als een kip zonder kop en niets zinnigs  zeggend. Wat natuurlijk weer de nodige tegen reacties zal oproepen en je op het digitale “sociale” platform de meest zinloze zinnen onder ogen krijgt. Shift-Delete, Spreken is zilver, zwijgen is goud zou ik zeggen. Heb er eerlijk gezegd wel een beetje genoeg van. ( Wil het al helemaal niet hebben over al dat vandalisme, stuur dat spul naar bv Beiroet, laat ze daar puin ruimen, denk dat ze dan pas realiseren hoe goed ze het in Nederland eigenlijk hebben).

OK, ben ik dat ook weer kwijt. Hoe was die derde dag vanuit Rheine naar Gendringen?
In ieder geval niet zo warm, prima fietsweer met af en toe een verfrissende shower van boven en soms van opzij, tenslotte moet er ook gesproeid worden.
Vanuit Rheine richting Bad Bentheim via de noordelijke kant van Neuenkirchen over een prima Radweg, de Bahntrassenradweg. Vanaf Neuenkirchen fietst men veelal op een smal fietspad, langs een grote weg  tot aan Bad Bentheim. Misschien is de “Schlösser route  een beter alternatief richting  Bad Bentheim. Geschikt voor racefietsers? Zoeken we wel uit.

In Bad Bentheim zie je rechts Burg Bentheim liggen. Burg Bentheim

Burg Bentheim is niet zomaar een kasteel. Wat ‘Versailles’ is voor Frankrijk, dat is de reusachtige burcht in Bad Bentheim voor Nedersaksen. Geen mierzoet pronkpaleis, maar een stevig ommuurd vestingcomplex op de rotsen hoog boven het kuuroord zelf. Al bewoond in de elfde eeuw. Het is niet helemaal duidelijk hoe oud het kasteel exact is, maar de oudste vermelding dateert uit het jaar 1020. Het kasteel is de grootste hoogteburcht van Noordwest-Duitsland en is zeker een bezoekje waard

Binnen de dikke zandstenen muren (van de beroemde Bentheimer Sandstein) ligt een compleet dorp. Met een stoere vierkante kruittoren, ronde donjon, imposant poortgebouw, kerk, arsenaal, vorstelijke woonvertrekken, middeleeuwse façade met neogotische ramen, boomgaard en binnenplaats met bogengalerij, begroeid met bloeiende klimop.

De route volgt daar via Gronau een beetje de landsgrens Duitsland-Nederland en je weet af en toe niet of je in Duitsland of Nederland bent.
Via Haaksbergervenn, richting Zwilbrockervenn. Daar een paar jaar geleden nog geschaatst, beuken tegen de wind in. Ook bekend vanwege de aanwezigheid van Flamingo’s . Helaas is het broedsel  ook dit jaar daar mislukt. Door de droogte  kunnen vijanden van de kuikens, vossen, marters ed makkelijk bij het broedsel komen. Bovendien te weinig voedsel door de droog gevallen plassen.

Toch weer een aantal verrassende weggetjes, waar ik nog niet geweest was. De Achterhoek is mooi, denk, dat ik de volgende tocht maar eens met de Achterhoekse vlag ga fietsen richting het Westen, naar Den Haag bv. Misschien kom ik wat heren van 1ste  2de kamer wel tegen zodat ik hen kan attenderen, middels een mini-demonstratie,  op ons mooie Oosten, opdat ze ons niet vergeten.
Hoewel,  refererend aan het begin van dit schrijven, laat ik dat maar niet doen, want dan sta ik daar op een Duin, mooi te Kijk.
En over die 2 laatste, schuin gedrukte woorden met een hoofdletter……?
De oplettende lezer begrijpt wat ik bedoel.

Enne, ik heb nog lang niet genoeg van het fietsen, het harde jagen is, (denk ik??)  een beetje passé . Kijk wat meer naar links en rechts, doen we overigens straks op 17 maart 2021 allemaal

Gr en Keep Cool.