Topservice Freewheel

Naast het fietsen heeft de schaatssport altijd wel mijn aandacht gehad. Met name als er natuurijs ligt, probeer ik zoveel mogelijk op de ijzers te staan. Daarnaast zo nu en dan met zwager en/ of gezin naar ijsbaan Twente. Daar trof ik een keer Henry en hij zorgde ervoor dat ik werd toegevoegd aan de groepsapp Krupop. Verder werd ik geïntroduceerd in de schaatsgroep die iedere vrijdag naar Enschede gaat om daar de wekelijkse baantjes te trekken. Door mijn werk in de zorg heb ik wel eens het geluk dat ik vrijdags vrij heb en sta daardoor dit seizoen wat meer op de schaats. Ik moet zeggen, het bevalt me prima. Iedere keer boek ik weer een afstands of ronde record. Dit wel dankzij de ervaring en het ” knechtenwerk”  van de meer ervaren Krupop schaatsers. Maak dan dankbaar gebruik van hun brede rug. Ik merk dat het schaatsen me steeds beter af gaat hoewel mijn techniek nog wel de nodige aandacht nodig heeft.

Techniek……..of is er toch een andere oorzaak?! Zoals Henry al beschreef kwam Wim S er deze week achter dat het ene ijzer hoger is dan de ander. Of dit uiteindelijk voor mijn techniek veel uitmaakt is me nog niet helemaal duidelijk, maar goed lijkt het me niet. Veel adviezen aangehoord en het aanbod van Henry om de slijptol te gebruiken naast me neer gelegd en vanmorgen toch maar naar Freewheel in Vorden gegaan. Winkeleigenaar Arjan bekeek de ijzers en zag direct dat er twee ijzers waren geleverd met verschillende hoogtes en verontschuldigde zich gelijk. Zonder te aarzelen haalde hij twee nieuwe ijzers uit het magazijn en kreeg Brigit nog een leuke korting op Salomon wandelschoenen die ze had uitgezocht. Dit noem ik nog eens een goede service van Freewheel in Vorden. Top!