“Pijn in het Peloton”

Maarten Ducrot over pijn in het peloton

22 november 2019  ( overgenomen website wielercafé)

Op 22 november (om 20.00 uur) hebben we het over blessures van wielrenners. Het is hard maar ook leuk, want Maarten Ducrot kan putten uit persoonlijke ervaring en kan erg leuk vertellen. En fysiotherapeut bekijkt het meteen van de andere (medische) kant bekijkt. Ook te gast: de verzorger van Sunweb, de ploeg waar natuurlijk nogal wat is gebeurd.

Dit alles rondom het thema van het geweldige boek ‘De pijn in het peloton’ van Pieter Cramer en Frans Bevers. Daarin staan fraaie verhalen van bekende wielrenners over het ontstaan en herstel van hun blessure, keurig netjes gerangschikt per lichaamsonderdeel. Op die vrijdagavond, 22 november, zullen we de pijn beeldend in beeld brengen. Oud-wielrenner en etappewinnaar in de Tour Maarten Ducrot boeit zijn publiek met mooie verhalen en scherpe analyses. Zijn betrokkenheid bij de lijdende renner is groot, maar toch amusant. Dimitri Stefas is fysiotherapeut in Terborg en oud triatleet en put uit een brede ervaring met blessures en herstel. Mark te Brake begeleidt geregeld Team Sunweb tijdens rondes. Hij ziet hoe tegenwoordig renners voor, tijdens en na een wedstrijd ervoor staan.

De verhalen zullen niet stilvallen, om toch wat rust te creëren zal muzikante Desi Ducrot (dochter van …) het mooiste uit haar repertoire ten gehore brengen

De sprekers en artieste staan garant voor een afwisselend programma over pijn en plezier. Maar het is vooral amusant want we willen natuurlijk wel blijven fietsen.
Tickets bestellen: Ga naar de website Wielercafé of KLIK HIER