Met beide benen….

Met beide benen op de grond….

De afgelopen week was het genieten op de fiets van het mooie weer. Op de tandem met Ria, op de Mountain-Bike en natuurlijk de racefiets. Na een weekje Mallorca met sportvrienden dacht ik dat er wel wat supercompensatie aan zat te komen…..viel toch wat tegen, maar laat ik de wind maar de schuld geven.
Dat racefietsers  zich niet altijd netjes in het openbaar verkeer gedragen is denk ik wel een feit. Maar laten we niet iedereen over één kam scheren. Onderweg regelmatig met wat andere groepen gefietst en eerlijk is eerlijk, niets op aan te merken. Keurige waarschuwingen voor obstakels, tegemoet komend verkeer en binnen de bebouwde kom de snelheid keurig aangepast. Chapeau dus.

Deze week gelezen dat het aantal dodelijke verkeersslachtoffers aanzienlijk is toegenomen… kan me daar wel wat bij voorstellen. Kwam dit deze week regelmatig tegen:

  • Motoren die met hoge snelheden over de dijk rijden.
  • Dagjesmensen in auto’s die genieten van de mooie uitzichten links en rechts, helaas niet altijd even oplettend op tegemoetkomend verkeer.
  • Op de tandem van de weg gereden door een inhalende automobilist, gelukkig bracht de berm redding.
  • Appende jeugd, die links afslaan zonder om te kijken.

Een aantal krachttermen heb ik dus de laatste dagen hier en daar rondgestrooid.
Maar hand in eigen boezem….misschien rij ik ook wel eens hard langs fietsende dagjesmensen en schrikken zij van mij.

Vanmorgen tijdens het ontbijt op eerste Paasdag lees je het laatste nieuws en zal Pasen 2019 voor velen een bijzonder moment  zijn en worden. Verdrietig is het om alweer te  lezen dat er een aanslag is gepleegd in Sri Lanka en wel op diverse plekken. Onthutsende berichten en voor vele familieleden zal Pasen nooit meer hetzelfde zijn.

Vandaag ook een rondje alleen gefietst, was te mooi weer om binnen te blijven, Ria moest werken en de finale van de Amstel zou ik toch wel kunnen zien. Onderweg werd ik aangehouden door een wat ouder echtpaar, ergens in de buurt van Kotten, de man had een lekke band en vooral moeder de vrouw was helemaal de kluts kwijt. Gelukkig had ik nog een plak-setje in mijn “gereedschapskoffer”  en na wat gefröbel konden de “ oudjes ” hun weg vervolgen.  Goeie daad met Pasen en dus vrolijk verder.
Bij Spiekerman in Meddo mezelf getrakteerd op een flinke uitsmijter met 3 eieren, tenslotte is het Pasen.

Na een kleine 100 kilometer thuis, douchen en kijken naar finale van de Amstel Gold…..helaas zat Matthieu van de Poel een flink eind van achteren… dus zou hij zijn verwachtingen om te winnen waarschijnlijk niet waar kunnen maken. Maar zoals Bredero ooit eens zei:   “ Het kan verkeren “  bleek ook nu weer eens. Met een geweldig eindschot, dankzij toch ook wel de genen van Opa en Pa wist Matthieu de Amstel Gold Race te winnen.
Ook nu weer ontschoten me enkele krachttermen nu niet van boosheid maar van pure opwinding. Wat een geweldenaar.

Dan de reactie van Pa kort na de overwinning van zijn zoon, zo gewoon, zo mooi.
MET BEIDE BENEN OP DE GROND BLIJVEN,  zo moet sport zijn. En blijven.

Eerste Paasdag 2019 van   “Himmelhoch Jauchzend “, naar “Dann wieder zu Tode betrübt.”. Een dag met 2 gezichten. Zet je weer met beide benen op de grond.