Mallorca dag 3 en 4

Mallorca dag 3 en 4:

Gisteren hebben we het bekende rondje Porto Christo gefietst. Gegeten bij de haven, daar wist onze nestor in de groep nog wat aan de opwarming van de Middellandse Zee bij te dragen, door de overbodige ijsblokken, in de Cola en Fanta met een fraaie beweging aldaar in het water te deponeren. De drukke weg na Porto Christo is eigenlijk niet zo heel prettig fietsen, maar soms ontkom je daar niet aan.
Met 130 km was de maandag weer een mooie dag samen.

Vandaag, dinsdag 2 april, hebben we een rondje Campos gefietst. Geprobeerd om zoveel mogelijk binnendoor weggetjes te zoeken, hadden we vooraf gedaan m.b.v. Basecamp.

Soms kom je dan wel eens op een plek wat bij de bewoners wat reactie oproept, zo ook vandaag. Na een strook zonder asfalt, met de nodige stenen en een vriendelijke hond kwamen we op een privé erf. De eersten konden nog “ongemoeid” doorrijden zij hoorden wel een dame die het kennelijk niet leuk vond dat wij daar fietsten.
Ondertussen had Willie het voor elkaar gekregen om de derailleur in de spaken te laten verdwijnen. Compleet afgebroken.
Ook hij en Jozef kregen te maken met de vriendelijke dame, maar we kennen allemaal de charme van Willie en hij en Jozef mochten toch door. Ondertussen druk telefoonverkeer wie waar was,  helaas lagen enkele smartphones aan de oplaad apparatuur in het hotel. Toch elkaar gevonden. Op weg naar de dichtstbijzijnde plaats voor hulp. Aanvankelijk werd Willie tussen 2 sterke mannen geduwd, maar de bult op werd toch wel lastig. Om wat af te koelen bood een vriendelijk chauffeur van een koelwagen vervoer aan. In het dorp telefonisch contact met Huerzeler, fietsverhuur. Na een goed half uur werd een andere fiets afgeleverd en konden we verder.
Perfecte service, zelf een klein lunchpakketje werd afgeven. Wat er in dat pakketje zat is tot op heden een vraagteken, want Der Willie beukte vanaf dat moment op kop…

Perfecte service Huerzeler…..

In Campos wat gegeten, terug via een zeer rustige weg binnendoor, waren we nog nooit geweest. In Petra een nieuw adres gevonden voor koffie en wat fris en om half 7 terug in hotel. Weer een mooie zonnige dag, nagenieten met rode kopjes, armen en benen ofwel van de inspanning ofwel van de zon.

Morgen Soller, Deia, Valdemossa. An other day in paradise…..

Gr De Mallorcagangers.