Mallorca 3-4-5 april

Mallorca vervolg…

Woensdag stond de mooie tocht langs de kust, Deia, gepland.
Om 9 uur op de fiets richting Sa Pobla. Daar de winkel van Timo nog even bezocht. Iemand parkeerde de fiets tegen de winkelruit  maar had niet gezien  dat dat een deur was, welke zich automatisch opende, viel dus letterlijk bijna met de deur in huis.
Verder richting Buger, Campanet, Selva, Alaro en via een nieuwe weg richting Bunyola.
Vandaar de klim naar Col de Soller. Meteen afdalen omdat het boven toch wel wat frisjes was.
Niet gegeten in het centrum van Soller, vaak is het daar erg druk. Helaas voor Vincent die zo graag het treintje daar wilde zien….
De klim naar Deia is altijd bijzonder, het gaat op en af en als je denkt dat je er bent volgt er nog weer een klim, ook na Deia houdt het klimmen niet op.
Iedereen op zijn eigen tempo naar boven en dan op naar de afdaling vanuit Valdemossa, een heerlijke afdaling.
De bekende weg naar Santa Maria, wat drinken en terug naar Can Picafort.
Als er dan iemand met een behoorlijk snelheid passeert, dan is de verleiding om mee te gaan wel erg groot, men kan wel raden wie er een tandje bijschakelden.  Ruim boven de 40 km per uur richting Muro.
Weer een mooie dag.
————————————————————————————————————————

Donderdag hebben we er samen een rustige dag van gemaakt. Ook nu weer vele nieuwe weggetjes gefietst en dat is toch wel Mallorca op haar mooist. Het ging op en af, waarbij je bij de afdalingen op de smalle weggetjes toch wel goed moet opletten voor tegemoetkomend verkeer. Het is zeer verkeersluw, maar je hebt zo te maken met een groep fietsers van de andere kant.

Na een kleine 140 km met toch nog een dikke 1000 hoogtemeters weer in hotel Monte Carlo waar het goed toeven is.
———————————————————

 

Vrijdag alweer de laatste dag. Lluc stond op het programma.
Vanuit Pollenca de lange klim naar het klooster Lluc.  Altijd weer prachtige vergezichten en na 20 km iedereen aan de koffie.

Wim, Henk en Henry vervolgden de weg richting Soller,  eerst de klim naar Puig Major langs de 2 stuwmeertjes, waarin toch wel wat weinig water stond. Na de tunnel de mooie afdaling, 15 km onderin de beugels, altijd weer een kick. In Soller weer wat energie bij tanken en dan de klim naar Col de Soller, gevolgd door de afdaling, waarna in volle vaart richting Santa Maria en over de fietsroute in sneltreinvaart naar Can Picafort. Een aantal Duitsers bestempelden ons als de TGV  richting Muro.
Tja “Achterhoekers” doen het “Oerend Hard “.

De rest van de groep daalde af via Lluc, richting Selva, Biniamar, Lloseta  richting Can Picafort.

De laatste meters werden afgelegd richting fietsverhuur Huerzeler, want de fietsen moesten nog ingeleverd worden. Lopend terug naar het hotel, een mooie week, iedereen gezond en gebruind weer thuis…. Maar deze laatste uitspraak kreeg toch nog een vervelend staartje. Een onoplettende automobilist kreeg het voor elkaar om Willie, die zijn fiets al had ingeleverd en lopend op weg was naar het hotel, hem op een zebrapad aan te rijden. Al snel was er politie en een ambulance, gelukkig viel het achteraf mee en om een lang verhaal kort te houden: Een beetje gebutst zat Willie gelukkig ’s avonds gewoon na te genieten met de groep in het hotel.

Zaterdagmorgen vroeg uit de veren, vervoer naar Palma, vliegtuig in, treinreis naar Empel.

Helaas was het reisformulier voor de trein van Henry zoek en moest er nog een kaartje voor hem gekocht worden, waar het formulier de benen had genomen is tot op dit moment nog onduidelijk, misschien iets voor opsporing verzocht….

Zaterdag rond 15 uur iedereen weer thuis en kunnen we terugkijken op een mooie week. Bijzonder aan deze week  was de diversiteit van mooie, rustige wegen, weggetjes waar we nog nooit waren geweest en die zeker de moeite waard zijn om nog eens te fietsen: Editie 2020 laten we maar afspreken.

Leo en Jozef bedankt voor de organisatie, een flesje Spaanse wijn zal één dezer dagen wel bij jullie afgeleverd worden.

We hebben een aantal routes op de Sportac site gezet, daar een kaart met gefietste routes en daar kan men ook de routes downloaden. KLIK HIER

Tevens zijn er  foto’s te vinden, vooral gemaakt door Charles Keijser en bij deze ook Charles bedankt. KLIK HIER

Cijfers: Afgelegde afstand variërend van 700 tot 900 km. Aantal hoogtemeters: 6000 tot dik 9000.