Krupop en de laatste 2 dagen

Krupop en de laatste 2 dagen

Op de donderdag was de Weissensee weer van de toerrijders. Vooral op het grote meer was het genieten. Goed ijs zonder scheuren. Nico en ondergetekende in het begin wat voorzichtig maar al snel het gevoel weer terug. Altijd weer genieten daar achter op het grote meer bij de Dolomitenblick.
Met halverwege op het grote meer,  koffie bij Ronacherfels.
Ronacherfels in de zomer

In de zomer waarschijnlijk een rustpunt nu druk met schaatsers, geduldig wachtend
( hoewel ??)  in een lange rij voor koffie/chocola oid.
Het was goed toeven die dag daar op de Weissensee en iedereen voldaan van het ijs, gelukkig nu zonder valpartijen.
Vrijdag alweer de laatste dag en een aantal van ons schreven zich nog in voor de laatste toertocht  ( 200 km) of de prestatietocht ( 100 km)
Vrijdagmorgen dus weer fris en vrolijk aan de start. Om 7 uur de start voor de 200 km en om 9 uur de start voor de 100 km.
De eerste uren  goed ijs, helaas werd het ijs ook nu weer rond 12.00 uur zacht en werd het zwaarder, echter niet zo zwaar als die dinsdag.

Helaas na ruim 40 km een vervelende val van Ria, ook een tijd op de eerste hulp, maar na de goede zorgen daar, al weer snel langs de zijlijn om de schaatsende  Krupoppers aan te moedigen. Taaie dame die niet snel zal toegeven aan wat ongemak.
Lang verhaal kort: Ook nu weer een aantal Krupoppers die de 200 konden slechten, chapeau. De niet deelnemende Krupoppers aan de tocht vonden hun vermaak op het grote meer.
Alweer de laatste dag van een speciale week met een toch wel flink aantal “gebutste” mannen/vrouwen.
Maar toch ook weer samen genoten op en rond de Weissensee en waar we ieder jaar een warm B&B vinden bij Gasthof Weissensee.  ( Bed&Bar )
Birgit-Laura-Steffi und die ganze Mannschaft: Danke euch.
Een aantal kamers is alweer besproken voor de volgende editie.
Niet iedereen is er weer bij in 2021, maar 2022 komt ook nog.

Persoonlijk had ik me deze editie iets anders voorgesteld. Nog één keer de 200 samen met Ria, werd helaas ontmanteld door enkele vervelende valpartijen.
Mijn moeder zei altijd: “Niet klagen maar dragen”, tja wel mee eens, maar  mentaal toch wel lastig….
Desalniettemin Iedereen bedankt voor de gezellige uren op en rond het ijs.

Bij het schrijven van dit stukje kreeg ik net een mail binnen van de Runn Winter Week in Zweden, omgeving Falun. Te maken met opwarming aarde?

Runn Winter Week 2020 afgelast:
Helaas hebben we na overleg met de lokale ijsorganisatie Runn-is en de gemeentelijke instanties moet besluiten om de Runn Winter Week 2020 af te gelasten.
We kunnen op dit moment de ijs zekerheid die nodig is voor het mogen en kunnen organiseren van evenementen op het ijs, niet garanderen. Ook de lange termijn weer prognose geeft ons geen hoop, dat we de benodigde ijsdikte alsnog zullen bereiken. Het is voor het eerst sinds de ijsmetingen van 1852 dat het Runn Meer niet genoeg ijs heeft. Waar wij normaal vanaf december verzekerd zijn van strenge tot zeer strenge vorst, hebben we deze winter te maken met voor Zweden extreme hoge temperaturen.