HeavensRide: Sportief eerbetoon voor fietsfanaten

HeavensRide: sportief eerbetoon voor fietsfanaten

VORDEN – Op de sterfdag van haar beste vriendin fietste Mariëlle Klein Brinke elk jaar een lange tocht, vaak met een groep vrienden. Dit ritueel groeide uit naar de HeavensRide, een symbolische fietstocht over 100, 200 of 400 kilometer waar iedereen aan mag deelnemen. Op vrijdag 28 juni werd tijdens de tweede editie koers gezet naar De Hemelpoort, een kunstwerk op de Waddendijk bij Uithuizermeeden.

Met de jaarlijkse fietstocht ter nagedachtenis aan haar hartsvriendin maakte Mariëlle Klein Brinke iets los bij de mensen uit haar omgeving. Ze merkte dat veel vrienden, bekenden en familie zochten naar een manier om het verlies van een dierbare te gedenken. Haar echtgenoot Ferdy Klein Brinke, vriend en ex-topsporter Arjan Mombarg en wielerliefhebber en huisarts Ben Albers sloegen de handen ineen en zo werd aan de keukentafel Stichting HeavensRide geboren.

Het doel is om mensen uit de wijde regio de kans te bieden om de HeavensRide te fietsen. De keuze uit verschillende afstanden, 100 km, 200 km en 400 km, maakt de tocht toegankelijk voor iedereen. Zeker ook omdat meefietsen in estafettevorm mogelijk is.

HEAVENSRIDE 26 JUNI 2020.
MISSCHIEN IETS VOOR DE KILOMETERVRETERS

Klik op onderstaand logo voor een link naar de website: