Gendringen-Werne-Möhnesee en terug

Gendringen-Werne-Möhnesee-Werne-Gendringen. KLIK HIER voor korte video

Enkele jaren gelden hebben we een week lang gefietst door Duitsland, richting de Harz met oa de mooie beklimming “ Hohe Brocken “. Organisatie destijds door René Lubbers.
Delen van de beginroute hebben we vorig jaar ( 2018) verwerkt in de traditionele meerdaagse van de WTC Dinxperlo. Ook dit jaar is de WTC Dinxperlo voornemens om deze route nogmaals te fietsen, maar dan in tegengestelde richting. Tenminste volgens de organisatie. Helaas lukte het me dit jaar niet om deze tocht weer te organiseren, maar het concept ligt er dus is de organisatie dit jaar niet zo moeilijk.
Toch kriebelde het een beetje dat ik niet mee kan ivm andere verplichtingen, dus maandag 29 april mijn vakantiefiets van stal gehaald en de trappers aangezwengeld. Tenslotte moeten er op deze fiets de nodige voorbereidings km’s gemaakt worden. Begin augustus vertrek op die fiets richting Rome.
De route vanuit Gendringen naar Werne is ongeveer 135 km.
Over het algemeen loopt deze route over rustige wegen, maar na Haltern am See kent de route toch enkele drukke verkeerswegen, alertheid is geboden. Enkele weggetjes door de Hohe Mark zijn prachtig om te fietsen. Ook hier oppassen, hier en daar slecht wegdek, zeker bij de afdalingen.                   foto: Werne centrum

Een prima pauzeplek zou in Klein Reken kunnen zijn, men wijkt een kleine kilometer van de route af, tegenover de kerk een prima pauzeplek. Helaas op de maandag Ruhetag.
Onderweg wel 2x een Baustelle, afgesloten voor alle verkeer, maar een beetje creativiteit doet wonderen. “Vaak buj te bange “.
Te zien viel dat het rond de Hohe Mark behoorlijk geregend moet hebben, heel veel dikke lagen zand en zeker bij afdalingen verraderlijk.
Zal halverwege juni wel weg zijn, maar een gewaarschuwd mens …..
Slaapplek opgezocht en de inwendige mens verzorgd. Effe door Werne wandelen en in tegenstelling tot vorig jaar was er nu volop bedrijvigheid.

Dag 2: Werne Möhnesee Werne 170 km:
Om Half 8 al op de fiets, was fris en de been-armstukken hebben de gehele dag hun dienst bewezen.
De route in tegenstelde richting rijden geeft een toch geheel andere kijk op de diversiteit van de landschappen, was verrassend.
Aan de Möhnesee wat gegeten. Gewoon een flink bord “Duitse Pommes mit Bratworst”. Is af en toe best lekker, maar wel wat zwaar op de maag. Blijft een mooi rondje rondom de Möhnesee.

                                  Foto 2018: Möhnesee 

 

De Santos vakantiefiets bevalt prima, helaas bevalt het Brooks zadel me totaal niet, het is een nieuwe versie van Brooks, geen leer maar gemaakt van andere materialen. Behoorlijk last van de zitbeentjes, bij terugkomst gaan we wat anders uitzoeken.
’s Avonds in Werne een andere eetgelegenheid uitgezocht, er zou die avond een “Rockband” komen en de eetzaal was niet toegankelijk. Gegeten bij Hotel “Ickhorn” prima locatie.
Die avond in bed genoten van een allesoverheersende bas, dreunde door het gehele hotel…tja

Dag 3: Werne-Gendringen 170 km:
Potjandorie wat was het koud….6 graden, gelukkig muts en handschoenen meegenomen, dankbaar gebruik van gemaakt.
Onderweg na zo’n 40 km koffie met een stuk appelgebak bij een vliegveldje dat links aan de route ligt. Een tijd gesproken met een groep motorrijders.

               Foto: Vliegveld Borkenberge

 

1 mei, Dag van de Arbeid, dus druk met dagjesmensen en vooral heel veel jeugd, een grote kar met drank en muziek met zich meezeulend. Als ik was ingegaan op alle drankjes die men mij wilde aanbieden, dan was ik nu nog niet thuis geweest en had het in de bovenkamer nu nog nagedreund. In Ramsdorf wat gegeten bij de bakker, prima adres.
Ook nu weer een mooie dag.

 

 

 

Nog even bij Wim, de fiets-schaatsmaat, langs geweest voor enkele potten honing. Uitstekende dopingvervanger.
De routes zijn de downloaden op: https://www.sportac.nl/routes-gps/
Enkele cijfertjes:
475 km, 2400 hoogtemeters.