Gendringen Rheine

Gendringen Rheine, Dag 1,  3 daagse Tour

We hadden de organisatie van de WTC Clubmeerdaagse 2020 beloofd, dat we wel een keer de route na wilden  fietsen. De diverse routes gekregen en deze in de Garmin gezet.
Door de Corona perikelen gaat deze tocht in 2020 niet door, maar zal tzt misschien op de WTC wielerkalender worden gezet.
Dag 1: Gendringen- Rheine (160 km )
Dag 2: Rheine, route door Teutoburger Wald ( 135 km )
Dag 3: Rheine – Gendringen ( 130 km )

In totaal een dikke 400 km, met de vele verrassende, pittige klimmetjes in het Teutoburger Wald, bekend van de Tecklenburger Rundfahrt.
Vanuit Gendringen op de vakantiefiets richting Rheine.

Klik op foto voor meer info.

 

 

 

Prima fietsweer, weinig wind maar gezien de windrichting had dat best meer mogen zijn.
Vragender-Zwillbrock- Rekken-Loo-Buurse.
Voor Buurse fiets je rondom het Ammeloer Venn.

Dit Venn zijn natte, natuurlijk beheerde graslanden. Bij vele weidepoelen vind je vele soorten vogels.
De kern van het Ammeloer Venn is niet toegankelijk en herbergt een heide-en veenlandschap met door boeren gegraven veenputten, veendijken en oude greppels. Het is een uitgestrekt grensoverschrijdend veen—en heidegebied.

Klik op foto voor meer info

 

 

 

 

Een prima pauzeplek is Restaurant “Haarmühle “.
Een tot ver over de grens bekende en geliefde uitspanning. Naast de 400 jaar oude watermolen en aan de oever van de kleine rivier de Aa is het er goed toeven. ( Vanuit Gendringen op ongeveer 82 km)

We laten Gronau links liggen en fietsen richting Losser, met het meanderende riviertje de Dinkel aan de linkerzijde komen we bij een uitkijktoren. Hier natuurlijk even naar boven en je kijkt uit over de zandwinning Oelemars. Hier wordt nog steeds zand gewonnen. Van oorsprong was dit vooral een moeras- en heidegebied. De naam Oelemars betekent “Moeras waarin uilen voorkomen “.

Klik op foto voor meer info

 

 

 

De route gaat verder richting Bad Bentheim. Over deze plaats is er wat meer info in het verslag van dag 3, omdat de terugweg ook voorbij deze plaats loopt.
Vanaf Bad Bentheim, denk ik dat we de route anders moeten laten verlopen. Teveel smalle fietspaden, met tegenliggers en vaak ook nog links van de weg. Het fietsen op de grote weg zou ik  niet aanraden, druk, hard rijdend verkeer. Dat is vragen om moeilijkheden. Dus hier is nog wat werk aan de winkel.
Na ongeveer 150 km komt men weer op prima fietspad richting Rheine.
In Rheine een goed hotel gevonden. Hotel Freye. Goede slaapplek, goed ontbijt. Voor een grote groep fietsers niet aan te raden, er is nl geen mogelijkheid voor avondeten. In Rheine overigens voldoende culinaire mogelijkheden om de verloren gegane calorieën weer aan te vullen, heb ik uiteraard dankbaar gebruik van gemaakt.
Over hoe men in Duitsland omgaat met de Corona maatregelen? Voor mij toch een eyeopener en reden om daar toch eens bij stil te staan in een ander verslag. Houden jullie tegoed.
Binnenkort het verslag van dag 2, met oa: Over bos-en grindpaden, een Blindschleiche en nog wat….