Flevonice 28-12-2018

Vrijdag 28 december met 9 mannen en 1 vrouw richting de polder naar Flevonice.
Nico, Jan, Willie, Wim, Raymond, Hans, Ria, Ben, Charles en Henry. Het merendeel van deze groep gaat weer naar de Weissensee, dus lekker in de buitenlucht kilometers maken.
Begonnen werd met koffie en wat lekkers, Willie vierde het feit dat hij eindelijk de 65 levensjaren achter zich kon laten. Willie bij deze nogmaals gefeliciteerd en proberen het getal, dat je nu hebt staan, om te draaien.
De ijzers onder en in gesprek gaan met het ijs,  proberen om het snelle ijs van Enschede te vergeten, wetende dat Flevo-ijs nogal traag is, zeker als het wat zachter wordt.
De eerste treintjes werden al snel gevormd, en iedereen kwam zo op zijn eigen manier aan zijn/haar trekken. De echte trainingsbeesten, we kennen ze wel, namen niet zo veel tijd om aan de inwendige mens te denken, dus “catering” minimaal. Onze nestor Wim probeerde nog wel iemand te charteren die de verzorging op zich wilde nemen, helaas Wim, dat doen we wel op de Weissensee.
Anderen namen wat meer tijd voor koffie en verzorgden de inwendige mens in het restaurant.

Tussen 12.30 en 14.00 uur is het wat drukker op de baan en hier en daar dus oppassen geblazen, maar niet echt een probleem voor de snellere schaatsers, op één akkefietje na: In een bocht naar links stond iemand ( geen schaatservaring ) niets vermoedend wat te keuvelen, iemand ( onbekend ) in een wat grotere groep kon deze persoon  niet meer ontwijken en een duikeling in de berm volgde, gelukkig gras, maar wel ego beschadigd en een duidelijk geëtaleerde boosheid. Geen lichamelijk schade gelukkig. Het blijft altijd en overal oppassen, zowel op de schaats als op de fiets.

Het ijs was ondertussen zwaar geworden doordat het wat zachter werd, maar er werd gestaag doorgestapt en zo konden velen een < of > 100 km noteren.

Voldaan allemaal van het ijs, met een extra felicitatie voor Raymond, die zijn eerste 100 km op de schaats mocht noteren.

Iedereen bedankt voor de mooie dag en er zullen er zeker nog meer volgen. We hebben een schaatsgroep-app. Mocht men toegevoegd worden aan deze app dan horen we dat graag, kan gewoon via het contact op deze Sportac site. ( Onder voorbehoud)

Rest ons nog om alle lezers van deze site een super sportief, gezond en fijn 2019 toe te wensen.