Fietsreis Rome: Gendringen Garmisch-Partenkirchen

Nadat ik vorig jaar op de fiets naar mijn dochter in Zweden ben geweest, ben ik toch wel een beetje verknocht geraakt aan het fietsen met een bepaald doel in gedachten. Ze vragen mij weleens””Vind je het niet vervelend om alleen op pad te gaan ?”
Nee…helemaal niet, het alleen fietsen kent zijn charme dat je helemaal zelf de baas bent waar je naar toe wilt, waar je afstapt, bovendien kom je onderweg heel veel mensen tegen waar je al snel contact mee legt….heel bijzonder.
Dit jaar staat Rome op de verlanglijst en 1 augustus as vertrek en hopen de 24ste op het St.Pieterplein te staan.
Ik zal proberen een soort dagverslag te maken.
Tzt Deel 2: Garmisch-Partenkirchen – Ferrara via Verona,
dan deel 3: Ferrara – Rome via  Florence

De routes staat ook op deze site: KLIK HIER

Gendringen – Garmisch-Partenkirchen

Vertrek vanuit Gendringen richting Gennep en pak daar de Reitsma route op.
Het eerste deel voert van de Hollandse polders ( ik pik de route op bij Gennep)  en rivierenlandschappen langs de romantische burchten aan de Rijn en Neckar, door het idyllische dal van de Kocher en het vriendelijke heuvelland van Zuid-Duitsland naar Garmisch-Partenkirchen aan de voet van de Alpen. Daarbij kom je langs talloze mooie steden en stadjes zoalsKoblenz, Boppard, Heidelberg, Ellwangen en Augsburg.

( Kocherdal, foto boven)

Langs de Rur Ufer Radweg, die vanaf de Duitse grens 60 km lang het kabbelende riviertje de Rur volgt. Over een paar lage uitlopers van de Eifel bereik je daarna bij Remagen de Rijn. Van Remagen tot Bingen fiets ik meestal direct naast de rivier. Het traject Koblenz – Bingen met zijn gezellige wijnstadjes en romantische burchten is het bekendste en mooiste gedeelte van de Rijn.

Vanaf Heidelberg volg ik de Neckar over lommerrijke fietspaden met steeds wisselende uitzichten en daarna langs het idyllische riviertje de Kocher door vriendelijk boerenland met kleine dorpjes en af en toe een historisch stadje. Daarna moet er twee etappes geklommen worden: van Kochertal naar Jagsttal en daarna omhoog naar de Schwäbische Alb. Door een vredig landschap van akkers, weiden en bos bereik ik tenslotte de Alpen.