Een avond met José de Cauwer

Een avond met José de Cauwer

Artikel in de Gelderlander Achterhoek. Foto Theo Kock.
Klik op afbeelding voor vergroting.

Gerrit Geuvers van wielercafé “Parijs is nog ver “ in Doetinchem heeft het voor elkaar gekregen om José de Cauwer te strikken voor een avondvullend programma met prachtige anekdotes uit het rijk gevulde wielerleven van José de Cauwer.
Uiteraard werd er begonnen met wat beschouwingen over de prestaties van Matthieu van de Poel.
Op de vraag ( door Frans Miggelbrink)  of we  een vergelijking met Eddy Merckx kunnen maken, was hij duidelijk en vond een vergelijking toch wat overdreven. Die was twintig toen hij op de weg al huishield en hij won op zijn tweeëntwintigste grote rondes. Mathieu is nu vierentwintig.  Maar toch is het “fe-no-me-naal “  wat hij presteert.

Mooi ook het verhaal van het triatlonstuur van Greg Lemond in 1989 en hoe hij als ploegleider toestemming kreeg om het stuur te gebruiken.

De relatie met Hennie Kuiper kwam ook aan bod, hoe hij de beschermende factor was van Hennie tegen die “Amsterdammers “.

Al met een al prachtige verhalen heerlijk overgoten met de nodige humor.
Alle gasten in het wielercafé hebben genoten en bij deze een bedankje richting eigenaar Gerrit Geuvers de initiator van deze avond.
Wil je op de hoogte blijven van activiteiten in het Wielercafé “Parijs is nog ver “, meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Op de foto hiernaast rechts Gerrit Geuvers.

 

Klik op logo voor link.