De weg kwijt….

De weg kwijt…..

Snap jij het nog…..kijkende naar beelden van het NOS journaal, vandaag de 15de oktober,  valt een hele vervelende jas van ongenoegen over mij heen.
In ons mooie Nederland, met heel veel vrijheden, zijn we er in de loop der jaren aan gewend geraakt dat heel veel besproken kan en mag worden. Iedereen kan met inachtneming van normen en waarden zijn eigen keuzes maken. Een kostbaar verworven bezit.
Als we het ergens niet mee eens zijn dan kunnen we dat etaleren.
In mijn ogen is dat “ etaleren ” de laatste jaren een beetje teveel doorgeslagen. Bijna alles wordt op een weegschaal gelegd en er is altijd wel weer een partij te vinden die op de meest vreemde manieren hun ongenoegen laat blijken. Een carrousel van denkwijzen zorgt ervoor dat deze volkomen uit evenwicht raakt en de meest vreemde bewegingen gaat maken. Gezond verstand is soms ver te zoeken.

De mens is een kuddedier, de één is een volger, de ander een leider en weer anderen wikken en wegen tussen deze beiden. Dan heb je een groep die alleen maar tegenstribbelt en overal commentaar op heeft.
Alles moet besproken worden, alles moet afgeschermd worden.

Zijn we bang voor onszelf en/of de mening van de ander?
De tijd van: “ Zo gaan we dat doen, geen discussie en “af in de mand “ …..kennen we dat nog?
Er wordt te vaak een appel gedaan op “Eigen verantwoordelijkheid”, maar kan iedereen dat wel?

Een grote groep heeft behoefte aan duidelijkheid, aan echt leiderschap.
Als je met een groep gaat fietsen en er is geen duidelijke leider die de route bepaalt en je laat iedereen maar bepalen waar naar toe, waar de koffie, hoe hard enz…..dan heb je binnen de kortste keren een zooitje.

We willen allemaal terug naar het normale leven, dat kan nu effe (??) niet. Dan moeten we allemaal maar even de vervelende maatregelen slikken.
Ik breek een lans en maak een diepe buiging voor iedereen die probeert volgens deze regels zijn of haar werk  te doen. Chapeau….. Maar ik haal ook met een ferme trap uit naar al degenen die zich niet houden aan de maatregelen…..”Ikke en de rest kan stikke”. Zij zijn de weg echt kwijt.
Wie wijst hun de weg…..???