De 10 mooiste beklimmingen van Mallorca

Het duurt nog even, hoewel tijd gaat snel, maar dan gaan we weer voor de ??? keer naar Mallorca. In het verleden was dat de opmaat naar het wielerseizoen, veel fietsen werden uit het wintervet gehaald, meegezeuld naar Mallorca en daar werden de eerste kilometers gemaakt van het nieuwe seizoen. Initiatiefnemer, René Lubbers, heeft jarenlang de voortrekkersrol op zich genomen. Met een bus vol fietsen richting vliegveld Düsseldorf, alle fietsen eruit en je had de rug al nat voordat je maar één trap op de pedalen had gezet.

Gelukkig al heel wat jaren huren we de fiets bij Huerzeler, prima fietsen met voldoende verzet om de beklimmingen de baas te kunnen. Werden er in het verleden dagenlang tochten van 180-200 km gemaakt en je met argusogen werd bekeken door andere fietsers op het eiland, heden ten dage gaat het allemaal wat relaxter. Zal wel te maken hebben met het aantal levensjaren dat  de meesten van ons al hebben verorberd.
Dankzij het voorwerk van Leo ( super dat je er weer bij bent) en Jozef  eind maart weer richting, hopelijk, het zonovergoten Mallorca. Maken er samen weer een mooie week van.

Ik vond nog een mooi artikel op “Fietspiratie” Klik op onderstaande afbeelding.