Bergh in het Zadel met….

Hoorde onlangs dat Manon Berendsen en Charles Keijser mee gaan doen met de fietstocht editie 2019 van “Bergh in het zadel”
Natuurlijk verdient dat de nodige aandacht, want we weten allemaal dat onze fietsvriend Theo Scholten ooit heeft meegedaan met op zijn “bagagedrager” zijn zus Dorien die is overleden aan kanker. Hoe wrang was het dat Theo zelf ook werd geveld door deze die vreselijke ziekte. We dragen deze activiteit natuurlijk een warm hart toe en met toestemming van Manon onderstaand verhaal van haar in het zgn “Smoelenboek” dat zij schreef op de site van Bergh in het zadel. Klik Hier voor link.
Een goed voornemen, Charles en Manon ( en natuurlijk al die andere deelnemers) en via deze weg een mooie voorbereiding en succes tzt. Chapeau..
Inkoppertje” Kunnen we hun nog ondersteunen…….” 

Manon Berendsen

Hallo, in mijn vrije tijd ben ik veelvuldig op de racefiets te vinden, het is een grote hobby van me. Tijdens mijn dagelijkse werk als fysiotherapeute kom ik veelvuldig in aanraking met kankerpatiënten en helaas ook in mijn privé leven maak ik het mee. Anderhalf jaar geleden, is een fietsmaat van me en tevens “Oud- Bergh in het Zadel ” renner, Theo Scholten, overleden aan de gevolgen van kanker, een aantal ouders van collega’s en vrienden van mij inmiddels ook en een kleine 2 jaar geleden heeft mijn vader te horen gekregen dat hij uitgezaaide prostaatkanker heeft. Hij wordt hier voor behandeld met als doel levensverlenging en behoud van kwaliteit van leven. Genezing is helaas niet meer mogelijk, dus uiteindelijk zal hij komen te overlijden aan de gevolgen hiervan. Dit allemaal tezamen heeft me aan het denken gezet: je wilt graag wat kunnen doen en tegelijkertijd voel je je zo machteloos. Recent ben ik door andere Bergh in het Zadel renners enthousiast gemaakt voor de 4-jaarlijkse sponsortocht! Mijn grote hobby combineren met een super goed doel: Geld inzamelen voor onderzoek tegen Kanker! Ik vind het een grote eer dat ik er in mei 2019 bij mag zijn en zodoende mijn steentje bij kan dragen! Leipzig, here we come!