Weissensee, 30 januari

Weissensee dinsdag 30 januari

In de vroege ochtend met een maantje dat nog net boven een berg zijn gezicht liet zien bewoog een lang lint van lampjes zich over het ijs van de Weissensee. Tijdstip 6 uur.
De verwachte temperaturen waren debet aan het vroege tijdstip van starten. De temperatuur in de middag zou oplopen tot zo’n 10 graden, waardoor het ijs boterzacht zou kunnen worden, schaatsen wordt dan hard werken.
Nu zijn de meeste schaatsers geen watjes en gaan graag een uitdaging aan,  maar het verplaatsen van de starttijd was een goede keus van de organisatie.
Uiteraard links en rechts wat valpartijen, ook dat is verbonden aan schaatsen op natuurijs.
Het lint van lampjes werd langer en langer en we hoorden van onze supporters en steun en toeverlaat mbt de catering aan de zijlijn dat het een geweldig gezicht was.
Foto Charles Keijser

De gezichtjes van de schaatsers, volop  in concentratie en spanning, welke zich had opgebouwd tijdens de nachtrust,  toonden na het lichter worden zo rond 7 uur toch wat meer ontspanning.
Natuurlijk kon onze nestor zich, zoals we gewend zijn,  weer in één van de kopgroepen nestelen, anderen wat verder naar achteren in ieder geval was de Krupopgroep weer goed vertegenwoordigd.
Naarmate de dag vorderde werd het ijs inderdaad wat minder, echter helemaal boterzacht werd het niet. Er wordt tijdens de dag verder niet geschaafd, want het witte schraapsel, gevormd door de vele duizenden ijzers, zorgt in feite voor een weerkaatsing van de warmte, nadeel: je ziet minder goed de scheuren, wat toch wel weer  de nodige valpartijen veroorzaakte.
Eén voor één komen de deelnemers binnendruppelen sommigen door wat kleine buitelingen een beetje gebutst, anderen “monter en fris”, tenminste dat geven ze dan aan.
Iedereen van  de Krupopgroep kan tevreden zijn met de prestaties, zonder noemenswaardige  kwetsuren. Wel zal de één wat last van zijn ribbenkast krijgen bij het hoesten, zal een ander liever een lift nemen dan de trap.
Eén iemand kreeg het voor elkaar om zijn schouderpartij dusdanig te teisteren dat hij wat moeite had en waarschijnlijk morgen nog steeds heeft,  om zijn bovenkleding uit te trekken of aan te doen, ook het drinken van de hersteldrank kost wat moeite, maar gezien de hulpvaardige handen van onze dames komt ook dat wel goed nemen we aan.
Morgen lummelen rondom de wedstrijd van de profs, donderdag worden enkele Krupoppers gehuldigd vanwege hun trouw aan de Weissensee. Om 30, 25, 20, 15 keer terug te komen op de Weissensee geeft wel aan dat het goed toeven daar is.
Vrijdag nog enkele Krupoppers aan de start en ook dan kunnen we vuurwerk van hen verwachten. Temperaturen zijn dan wat gunstiger.
Bij deze de groeten richting het thuisfront. Onderstaande foto laat zien hoe goed we worden verzorgd, of is dat omdat de schouderpartij het effe wat laat afweten. Daar komen jullie tzt wel achter.
Voor ons is het nu tijd voor de nodige hersteltraining, dat doen we binnen en daar zijn we ook goed in, zoals het echte Achterhoekers betaamd.

Santé…..