Weet je nog van Toen

Zo’n 25 jaar geleden, nog jong en fruitig en met de kids op vakantie ontdekte ik in de buurt van Villach, Kärnten, Oostenrijk een mooi klimmetje. 16,5 km lang en van ongeveer 500 meter naar 2000 meter. Heb daar destijds heel wat zweetdruppels achtergelaten, heel veel lange km’s met een stijgingspercentage van 10/12%. Weinig kans om te herstellen, als je er alleen maar even aandacht, dan ging het hup alweer omhoog. Zulke klims blijven lang hangen, en op dit moment zijn we op vakantie in de buurt van Villach, dus je raadt het al: Toch effe kijken hoe de “olde but “zich verhouden met die van destijds.
Na een rustige aanloop van zo’n 70 km daar eindelijk wat bekends, de slagboom. Dan weet je dat je nog een paar leuke km’s (16,5) voor de boeg hebt.
Onderweg geen zweetdruppels van toen gezien, wel heel veel nieuwe er neergelegd en al met al viel het me niet tegen, rustig in gedachten aan toen,  de klim naar het hoogste punt, laatste stukje een grindpad en de wandelaars daar riepen zoiets van : “Das macht doch kein Spass”, vond ik dus wel.

Het terras boven was dicht, dus wat afgedaald en na 2 km eentje , welke wel open was.

De afdaling is echt super, lange rechte wegen met redelijk overzichtelijke bochten, wel een penibel moment toen een Porsche met gierende banden een haarspeldbocht om kwam zetten, adrenaline werkt nog goed.

Terug na zo’n 145 km met een kleine 2900 hm’s. Voldaan aan de nassi met dank aan mijn echtgenote die mij vandaag de vrijheid gaf om wat “jeugdherinneringen” op te halen.
Mooie dag, dat er nog vele mogen volgen. ( augustus op de fiets naar Zweden)
Carpe Diem/Pluk de Dag.