Fahre walsum-Orsoy

De wtc-tocht van zaterdag 21 juli zou als aangekondigd naar het zuiden gaan waarbij we bij Walsum de oversteek zouden maken met veerboot. De oproep van Gerard tB om 10 bij de bank te verzamelen  werd beantwoord door ongeveer 20 man en 2 vrouwen(Nicole en Manon)

In 2 groepen van 10 waarvan een snelle groep zijn we vertrokken. Dankzij de goede parcour kennis van Gerard waren wij als wat langzamere groep tegelijk met de snelle jongens bij de brug in Wesel. We hebben de brug rechts laten liggen en zijn de Lippe overgestoken waarna we weer de loop van de Rijn zijn gevolgd. Voor de meesten van ons een nieuwgebied met plaatsjes als Spellen, Ork en Mehrum. De pauze was in het plaatsje Gotterswickerhamm lokatie Rheinwacht. Een koffie adres waar we dus nog nooit geweest zijn, maar voor liefhebbers van dagje zitten en boten kijken zeker aan te bevelen. De locatie/biergarten ligt pal aan de Rhein met veel schaduw (grote plantanen) en een prachtig uitzicht over de rivier. Na de pauze waren we nog met negenen, dit omdat onze voorzitter besloot om in zijn eentje met wind tegen terug te fietsen. Snel na de pauze koos Gerard voor een zg schutterstrasse over een dijk. Helaas moest we dit met een lekke band bekopen. Kort hierna waren we bij de fahre Walsum-Orsoy. Toen waren ze bijna met hun achtten omdat ik fout schakelde bij afrijden fahre waardoor de ketting eraf liep.  Vlak voor Rheinberg kreeg de groep in de gaten de  ze incompleet waren en werd er gewacht.

Via de dijk terug na Wesel, daarna beetje standaard route naar Xanten waar we bij bakker Borsch nog even in een aangename ruimte pauzeerden, toen de warmte weerin en via oude spoorbaan en Rees weer huiswaarts.

Al met al een mooie tocht en met 135 km op de teller om 16.30 weer thuis. Iedereen bedankt

 

Chris