Bericht van Alex

Op verzoek van ……………….
Nog net voor de oliebollentocht van a.s. zaterdag nog met 3 atb-jers op pad geweest onder een stalende zon maar wel met een strak windje. Wie de toerleider was is mij niet duidelijk geworden vandaag. Hans K. werd aangewezen als initiatiefnemer van deze middagrit maar als snel kwam het op dreef zijnde haantje uit de Heurne met de eerste koerscorrecties. De koffie pauze zou bij Rewe in Rede plaats vinden. En aan mij was het verzoek om de koffie te gaan betalen indien daar mijn 50 euro biljet, die ik daar 10 dagen geleden vermoedelijk kwijt was geworden, terug zou zijn gevonden. Maar helaas mijn 50 euro biljet zal ik wel nooit meer zien en zo kon, nadat het liefdesleven van ons haantje was besproken, iedereen zijn eigen koffie afrekenen.
Op de terug weg, nog geen 4 km verder, was ik de heren weg. Ik hoefde gelukkig niet achterom te kijken maar vooruit kijken gaf ook geen soelaas. De route was via een nieuw pad, althans voor mij, en dan gaat het mis. Keuze links en weer rechts en dan even een rondje bracht mij niet bij de heren. Besloot maar om door te fietsen naar de zandheuvels waarover al gesproken was tijden de koffie. Andre bemerkte bij de koffie al op dat het daar voor mij wel het einde van de gezelligheid zou zijn en dat ik dan wellicht alleen zou komen te fietsen.
Wat een vooruitziende blik want ik fietste daar dan ook daadwerkelijk alleen en ook de bulten bij de Aa-see heb ik alleen geklaard. Even aan voetgangers gevraagd hoelang de heren al voorbij waren gefietst kreeg ik het antwoord niemand gezien, daarom maar besloten om een stuk terug te fietsen misschien waren ze moe geworden. Nog voordat ik het terrein van de Aa-see was afgereden kwamen de heren mij tegemoet fietsen. Ik was blij hen te zien maar of dit wederzijds was…….. Andre had er geen goed woord voor over dat ik verder was gefietst, maar hij was het toch die mij op de zandbult achter zou willen laten. Had hij het soms liever gezien dat ik in het bos was blijven liggen zodat hij mij daar vinden kon. Ik zou in noodgeval gebeld hebben maar naar wie?????? Ondanks de kritische opmerkingen en verhalen vooraf is het toch fijn om er achter te komen dat je soms toch gemist wordt. Zelf onderweg niet zo veel meer gesproken maar dat had niets te maken met het voorval maar meer met volhouden. De koppositie werd mij nog lichtelijk opgedrongen maar ook dat wist ik te pareren. Al met al een mooie donderdagmiddagrit goed om nog even lekker bezig te zijn, maar vooral goed om te weten dat je rekenen kunt op echte sociale fietsmaatjes. Heren bedankt.
Zaterdag nog de oliebollentocht en dan zit het fiets jaar er weer op. Vanaf deze kant wens ik alvast een ieder fijne jaarwisseling en een mooi fietsjaar.