Battlefieldtour Plunder

Nadat afgelopen zaterdag een groep WTC’ers onder leiding van Jaap de “history tour langs naar Rijn” gemaakt hadden, zie verslag van Wim te G, stonden donderdagmorgen Rico, Wim L en mijn persoon klaar bij Jaap voor deze Battlefield-tour. Na een korte inleiding van Jaap vertrokken we richting Bedburg-Hau waar op het complex van de LVR psychiatrische inrichting Jaap zijn verhaal begon. Zoals Wim schreef “indrukwekkend en triest”
Vervolgens naar de plek aan de Rijn gefietst waar de oversteek begint in de nacht van 23 op 24 maart 1945. Wij volgen daarna de route van de 51e Highland Division genomen heeft na de oversteek van de Rijn richting Dinxperlo en staan stil bij de vele plaatsen waar strijd is geleverd en waarbij veel slachtoffers zijn gevallen. Jaap verteld overal aan de hand van tekeningen en foto’s het verhaal wat hierbij hoort.
Een leerzame fietsdag waarbij je weer eens met de neus op de feiten gedrukt wordt dat de vrijheid waarin wij leven niet vanzelf sprekend is.
Een aanrader voor allen om deze tour een keer te doen. Jaap is graag bereid om zijn verhaal hierbij te vertellen. Een mooie combinatie van sportiviteit en geschiedenis.

LVR-Kliniek Bedburg-Hau